HSKU 2007

Seperti tahun yang sudah, saya dedikasikan ini untuk ayah. Sepenuhnya untuk dia, sempena hari bapa.

Selamat Hari Bapa, ayoh!

 

KATEGORI

NOVEL REMAJA

Hadiah pertama (RM7,000)

Khazanah Warisnya Kalbu

Sri Rahayu Mohd Yusop

Hadiah kedua (RM4,500)

Sayap-sayap Cendekia

Nisah Haron

Hadiah ketiga (RM3,000)

Baromkeh: Matamu di Mataku

Ummi Hani Abu Hassan

KATEGORI

CERPEN REMAJA

3 Hadiah Utama

(RM2,500)

1)Banglo Kolonial di Lot 152

Khairunnasriah Abdul Salam

Mingguan Malaysia 2 Disember 2007

2)Cerita Sagita dan Sagupa

Saifullizan Yahaya

Mingguan Malaysia 28 Oktober 2007

3)Rumah Nurul Iman

Ghafirah Idris

Utusan Melayu Mingguan 28 Mei 2007

6 Hadiah Penghargaan – (RM800 setiap satu)

1)Dunia di Pergelangan Tanganku

Dr. Ilias @ Illias Zaidi

Mingguan Malaysia 28 Ogos 2007

2)Kalendar Baru Abang

Siti Aminah Mat (Tie Camar)

Mingguan Malaysia 15 April 2007

3)Mamaku Menteri

Salina Ibrahim

Utusan Melayu Mingguan 22 Januari 2007

4)Selamat Kembali Nurul Merdeka

Khairunnasriah Abdul Salam

Mingguan Malaysia 19 Ogos 2007

5)Tiga Catatan di Tiga Perhentian

Lim Swee Tin

Mingguan Malaysia 2 September 2007

6)Wira Mandala Hijau

Khairul Hafiz Abdul Rahman

(Serunai Faqir)

Mingguan Malaysia 2 Julai 2007

KATEGORI CERPEN

3 Hadiah Utama (RM3,000)

1)Dari Suatu Tikungan Lorong

Zainal Palit (Zaen Kasturi)

Mingguan Malaysia 4 Februari 2007

2)Moluska

Syed Mohd Zakir Syed Othman (S.M. Zakir)

Mingguan Malaysia 29 Julai 2007

3)Warna

Faizati Mohd Ali

Mingguan Malaysia 4 November 2007

6 Hadiah Penghargaan – (RM800 setiap satu)

4)Cerita Sebuah Lembah

Muhammad Lutfi Ishak

Mingguan Malaysia 16 Disember 2007

5)Ini Chow Kit Road, Sudilah Mampir

Mohamed Ghozali Hj. Abdul Rashid (Malim Ghozali PK)

Mingguan Malaysia 23 Disember 2007

6)Jihad Sang Hamba

Khairul Hafiz Abdul Rahman

(Serunai Faqir)

Utusan Melayu Mingguan 26 Mac 2007

7)Laut Tetap Bergelora

Zaharah Nawawi

Mingguan Malaysia 11 November 2007

8)Nilai Cinta Kita

Azizi Haji Abdullah

Mingguan Malaysia 9 September 2007

9)Putik Qunaitara

Ummi Hani Abu Hassan

Mingguan Malaysia 10 Jun 2007

KATEGORI PUISI

3 Hadiah Utama (RM 1,000 setiap satu)

1)Denyut Murba

Zainal Palit (Zaen Kasturi)

Mingguan Malaysia 28 Oktober 2007

2)Menggeledah Nurani

Ahmad Fadhlil Mohamad Pakarul-Razy (Fahd Razy)

Mingguan Malaysia 14 Oktober 2007

3)Suriku, di Sejadah Ini Kita Sujud

Muhamad Ikram Abdullah

Mingguan Malaysia 27 Mei 2007

6 Hadiah Penghargaan (RM500

setiap satu)

4)Bumi Tersohor Kerana Kau Tanah Selatan

Wahyu Budiwa Rendra A.Wahid (WB Rendra)

Mingguan Malaysia 20 Mei 2007

5)Doa Maal Hijrah di Kaki Maghrib

Shamsudin Othman

Mingguan Malaysia 25 Februari 2007

6)Ingatan Kepada Kawan xx

Zainal Palit (Zaen Kasturi)

Mingguan Malaysia 11 November 2007

7)Lidah Anakku Berbelang-Belang

Zainal Abidin Suhaili (Abizai)

Mingguan Malaysia 19 Ogos 2007

8)Luka Pujangga Bangsa

Roslizan Yaacob (Marjan S)

Mingguan Malaysia 18 November 2007

9)Sajak Anum Kepada Jebat

Siti Raihani Mohamed Saaid

Mingguan Malaysia 13 Mei 2007

 

KATEGORI KAJIAN &

RENCANA SASTERA

Kajian Sastera (RM2,000)

Tiada Pemenang

Rencana Sastera (RM1,000)

Ke Mana Hala Tuju Sastera Melayu?

Dr. Mohd Zariat Abdul Rani

Pemikir

Oktober – Disember 2007

NOVEL REMAJA

BAHASA INGGERIS

Hadiah pertama (RM7,000)

Peace Child

Seliong ak Wau

Hadiah kedua (RM4,500)

Magic Eyes

Teoh Choon Ean

Hadiah ketiga (RM3,000)

Dahlia

Sherifah Binti Baharudin

 

Tahniah juga, buat semua!

13 Komen (+add yours?)

  1. haniesalwah
    Jun 15, 2008 @ 16:40:28

    Nas,

    Sudah aku katakan dulu kesabaran kau dengan dugaan tahun lalu memberi kebaikan di tahun ini. Tahniah Nas!

    Balas

  2. hazwan
    Jun 16, 2008 @ 01:46:45

    salam…
    kak nas, congrats…
    bukan 1, tapi 2 dia dapat…
    hehehe

    Balas

  3. al-Kurauwi
    Jun 16, 2008 @ 02:29:32

    Sejuta tahniah dari tinta yang terakam rupa. Saya memandang dengan sejuta cemburu yang betapa

    Balas

  4. puteribongsu
    Jun 16, 2008 @ 05:53:41

    Hani yang sentiasa memahami,
    terima kasih banyak2..aku sentiasa ingat sokongan ngkau, sentiasa menghargainya.

    tahun depan, moga2 ngkau pula ambil alih tempat aku ya. aku doakan ngkau, sangat2 doakan.

    adik hazwan, terima kasih banyak2 atas ucapan. tunggu apa lagi dik, nulis lah jugak. hehe

    ustaz azman, salah satu sebabnya cerpen2 dihasilkan ialah bertujuan untuk buat ustaz cemburu. sepertimana saya cemburukan novel2 untaz. nah, sama-sama rasalah kita, ya.. hehehe!!

    Balas

  5. zawanbaba
    Jun 16, 2008 @ 06:31:16

    tahniah. percik pertama daripada nyala rasa sastera yang membara – memang terasa amat bahang pemicu yang menggelorakan riak peransang itu. tahniah sekali lagi utk semua warga kepezi yang dinobatkan dlm HSKU ’07.

    -ZB

    Balas

  6. puteribongsu
    Jun 16, 2008 @ 08:25:00

    nazwan, terima kasih sekali lagi. anda ambil ini sebagai ‘pistol’ juga. jadi, pastikan anda ambil alih tempat saya untuk tahun depan ya.

    Balas

  7. mohd khair
    Jun 17, 2008 @ 03:19:32

    Salam.

    Tahniah saya ucapkan atas kejayaan. Saya tunggu sebenarnya nak dapatkan email addres seperti yang dijanjikan.. He..He..

    Apapun, Tahniah sekali lagi dan semoga terus berkarya dengan jaya

    mkn

    Balas

  8. puteribongsu
    Jun 17, 2008 @ 10:01:15

    Sir Mohd Khir Ngadiron,

    saya minta maaf, lepas makan kat majlis tu saya lupa terus nak bagi alamat emel atau alamat blog. bisnes card sir saya simpan tapi terlupa nak hubungi bila dah terus simpan dalam bisnes card folder.

    apa2pun, saya sangat hargai kunjungan sir ke blog ni. mohon kunjungilah selalu, juga, dokanlah kejayaan saya, ya sir!
    🙂

    Balas

  9. an-nidxam
    Jun 24, 2008 @ 03:03:32

    tahniah!
    tahniah!
    tahniah!
    🙂

    Balas

  10. puteribongsu
    Jun 24, 2008 @ 10:43:48

    Saudara Nizam,
    terima kasih!
    terima kasih!
    terima kasih!😀

    Balas

  11. hanisah
    Aug 12, 2008 @ 18:31:57

    salam puteri bongsu. singgah lagi nih.

    Balas

  12. Ctsarah
    Jan 10, 2009 @ 15:49:46

    salam…
    tahniah sy ucpkn ats kejayaan saudari…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: